Fakta

08.10.2014 10:44

Vzhledem k tomu, 
že pro voliče může být obtížné odlišit sliby volebních programů a předvolebních letáků s realitou, dovolujeme si zveřejnit fakta 
o nejdůležitějším dění v obci během volebního období 2010-2014. Nechť si každý udělá obrázek sám.
 
Změna územního plánu – v rámci výkonu státního dozoru Krajský úřad upozornil, 
že veškeré kroky učiněné v rámci procesu pořizování 1. změny územního plánu Zdib jsou nezákonné, protože byly provedeny osobou, která nemá příslušné oprávnění a v pořizovacím procesu proto nelze pokračovat. Žádost podávala starostka Markéta Hellerová s Milanem Baierem (oba ODS). Pořizování změny bylo pozastaveno hlasováním zastupitelů. Náklady na změnu a poradce činí dosud cca 1 mil. Kč.
 
Kanalizace a ČOV – žádost o dotaci, podaná starostkou Markétou Hellerovou, byla zamítnuta Ministerstvem životního prostředí pro špatné zpracování. Zpracování žádosti bylo chybně a nedostatečně zadáno agentuře, která zajišťovala vyřízení dotace. Dosavadní náklady na vypracování dokumentace a poradce jsou odhadovány na 1 mil. Kč.
 
Čistící stroj – koupi a dotaci na nákup čistícího stroje zařizovala starostka Markéta Hellerová. K dnešnímu dni nedošlo k proplacení dotace ze strany Ministerstva životního prostředí ve výši 1,6 mil. Kč. Náklady na provoz stroje, jeho rychlost a kapacita a nespolehlivost postačuje pouze na úklid Průběžné, která je ale v majetku Středočeského kraje. Spoluúčast obce je ve výši 300 tis. Kč.
 
Zateplení školy – dotaci a realizaci zajistilo minulé vedení obce .
 
Chodníky – dotaci a realizaci zajistilo minulé vedení obce.
 
Nová školka – čtyřletá samostatná akce paní starostky. Cena jen holé stavby byla 15 mil. Kč, patrně jedna z nejdražších školek v Evropě.
 
Rekonstrukce hasičské zbrojnice – rozpracovaný projekt převzal od vedení úřadu 2. místostarosta Petr Dubský (Z11) v červenci 2014 a úspěšně jej dotáhl realizaci k 30. 11. 2014. Dotaci ve výši 500 tis. Kč zajistil ze Středočeského kraje Jan Tvrdý (Sdružení fotbal). Předpokládané náklady dosáhnou 3,3 mil. Kč.
 
Lesopark Brnky – celý projekt, včetně žádosti o dotaci zpracoval 2. místostarosta Petr Dubský. Realizace byla zamítnuta z finančních důvodů zastupiteli.
 
Nová Průběžná – hotový projekt převzala od bývalého vedení paní starostka a stav zůstal do dnešního dne nezměněn.
 
Kulturní a společenské akce – většinu akcí organizuje a pořádá některý z dobrovolných spolků a sdružení v obci (hasiči, Ochotníci, Kaštánek, Sokol, myslivci apod.). Obec se podílí jenom na finanční podpoře.
 
Sportovní akce – pořádá Sokol, SNK fotbal. Obec se finančně podílí.
 
Úklidová neděle – vymyslelo a pořádá každoročně Z11. Finančně zajišťuje obec.
 
Zdibský zpravodaj – začal vycházet jako měsíčník a postupně jako občasník a v roce 2014 vyšla pouze 2 čísla s reklamou pro ODS.
 
Daň z nemovitosti – byla zvýšena vedením obce a v tichosti odsouhlasena zastupitelstvem, bez veřejné diskuse. Zvýšení nebylo odůvodněno.
 
Křižovatka Průběžná-Pražská – po dlouholeté diskusi zrealizováno, ale i přes četné připomínky z hlediska bezpečnosti nedoděláno.
 
Komunální odpad – neřešeno. 
 
 

Zpět

Kontakt

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode